torsdag 2 maj 2013

Fiskehelgen med Madelene och Tony "Mouse" Andersson i Blekinge Skärgård

Ja vad säger man? Vill börja med att be om ursäkt för att jag inte fått uppdaterat tidigare men det har minst sagt varit en hektiskt vecka hittills med massa måsten och arbete... Och i morse kände jag verkligen att jag saknar en pausknapp i vardagen, känns som man inte hinner med allt som man vill och framför allt inte fiska så mycket som man vill... Som så många andras önskan så delar också jag drömmen att ha lite fetare plånbok så många vardagsproblem kunde lösas enklare än vad dom görs idag, kunna ägna all tid jag bara kan på att fokusera på min stora livshobby och kunna unna mig de materiella ting som förgyller fisket ännu mer utan den övriga ekonomin blir ansträngd, tror jag inte är ensam med den tanken =) Men tills den dagen slår in får jag och alla andra som lirar samma livsmelodi (07:00-16:00 cashen måste in) vara nöjda med den tid vi kan ta för att utöva denna underbara livsstil!

Fredag:
Vi anländer i halvpanik kl.20:40 till Ronneby centrum efter härlig resa genom skogar med slingriga vägar då GPS:en alltid väljer en så förbannat bra väg som då skall vara den snabbaste,ICKE!!! In på ICA Maxi för att göra hela helgens matinköp på 10 minuter men jag och frugan löser allt snabbt och lätt och snart var vi framme vid stugan vi skall tillbringa vår fiskehelg i, riktigt fin i min mening då det fanns det mesta man kan tänkas behöva, vardagsrum, kök, den traditionella våningssängen och tv/dvd för dom som har tid över för det när det skall fiskas. Vi mötte också upp Tony som redan fått trailat i båten och kom körandes i ösregnet/nattmörknet. När allt var inne i stugan, satte jag och Tony oss ner med varsin nyknäckt och välförtjänt bärs och planeringen och skapandet av Predator Piscator-Mousen kunde börja och slutresultat kunde inte blivit mer i min smak.
Efter några kalla till var det dags att sluta ögonen och börja uppladdningen inför morgondagens fiskepass.

Lördag:
Var vi uppe 07:00 och riggade klart utrustningen, Madelene gjorde i ordning hennes enormt välsmakande rostbiffs tunnbrödrullar sen var vi good to go! Väl ute i båten och grymt taggade tog Tony oss till ett av hans första ställen som några dagar innan hade levererat fin gädda vi började svinga Mouse så det stod härliga till och mycket riktigt så fick Tony på en liten dam ganska omgående och förhoppningarna för en kanondag kunde inte vara mycket större! Vi rörde oss runt i vikarna och kastade av men det var något som inte stämde, vi hade finfina följen och såg fin gädda överallt men de ville inte ta initiativet att attackera våra fina beten vi serverade föööööörutom på Tony's förstås som slet upp gädda i blandade sizer med jämna mellanrum.... Har nog aldrig känt mig så värdelös som fiskare som när jag stod i samma båt som Tony denna helgen.... Men sen var vi också på Tony's bakgård och lekte och man kan ju säga att han hade koll på var gäddan stod och hur man lirkar fram en Mouse på bästa sätt. Jag ägnade mestadels av dagen att försöka fluga upp en dam efter jag inte fått Mousen att funka för mig men inte hur bra jag än la ut flugan och bytte från stora flashflugor till mer naturtrogna fanns det inget intresse hos grisarna. Av ren frustration började jag plöja igenom allt i betesväg jag hade med för att locka till hugg för mig med men inte f*n ville dom få in hela kroken in i käften, bara göra enkla utfall och puffa lätt på de beten som gled förbi. Timmarna gick och jag har nog aldrig sett så mycket fin gädda ligga och sola och inte bry sig mindre om oss hårt arbetande sportfiskare som febrilt försökte fånga deras uppmärksamhet... Sluttentan på denna dag blev 7 upp för Tony med topp på 103cm, 6,5 kg och en skandalös nollning för mig och Madelene.... Grymt bittra kröp vi ner i underslafen tillsammans och bad till fiskegudarna att söndagen skulle bli raka motsatsen mot dagens fiskepass. Här kommer lite bilder från lördagen.
Söndag:
Startade denna med 07:00 och nu skulle bara madamerna upp, helt enkelt!!! Vi drog ut till en vik som siktat fin fisk dagen innan kastade snabbt av, en upp för Tony, vem annars!? Vi drog sedan vidare till en långvik där vattnet var lite grumligare och där det hade varit hög aktivitet dagen innan och både jag och Tony missat en 10+:are. Jag ville ge min egna Mouse en riktig chans idag och äntligen så satt min första på 94cm, 5kg
Kändes grymt bra att det var Predator Piscator-Mousen den tog på och att man valt en färgkombination som funkar. Nu var det bara Madelene som skulle spräcka helgens nolla och mycket riktigt så dröjde det inte länge innan hon hade gung i spöt med.
Nu kunde bara dagen bli bättre och det blev den, efter en hyffsad förflyttning hittade vi en vik som kändes riktigt bra och vi siktade flera fina fiskar och snart var det gung i spöt igen då jag fick på dagens största på 100cm, 6kg blankt.


Och det smällde på för Madelene och Tony med, otroligt skön känsla när fisket äntligen släppte

Så till slut blev det den kanonhelg som jag och Frugan hade önskat oss och vi vill tacka Tony för att han ville dela med och ta ut oss till hans smultronställen i Blekinges Skärgård och lära oss fiska med Mouse och lära ut både tips och trix för att finslipa vår fisketeknik och vi hoppas vi kan komma ner och hälsa på han snart igen och om ni läsare skulle vilja åka ner till Blekinge och få en guidad tur av Tony så skall ni gå in på www.fiskeguide.org
Och en annan sponsor som jag verkligen vill ge ett tack till är killarna på LEECH för era helt enastående glasögon, vi hade alla på oss dom i helgen och kunna sikta fisken på det sätt vi gjorde tog fisket till en helt annan nivå. Bjuder här på lite mer fiskebilder från helgen PS. Kika gärna in på min fru's blogg och läs hennes version från helgen: www.missleech.blogspot.seAlla fiskar fick simma tillbaka i god C&R anda
Nu väntar Tajtlajn's egna tävling PIKE CHALLENGE nästa helg den 11:e maj, hoppas vi ses där! Så tills vi hörs igen, Sketfiske bröder och systrar!

// Fredrik Karlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar